Bemutatkozás

Tisztelt Látogató

Köszöntjük honlapunkon. Bemutatkozásként szeretnék megosztani néhány gondolatot az úszómedence építéssel, a medencés érzéssel kapcsolatban.

A magánházaknál és szállodáknál, panzióknál épülő medencék, elsősorban a felfrissülésről, a pihenésről és ami a legfontosabb az esztétikai élményről, a látványról szólnak.

Tapasztalataink alapján, az ügyfelek három legfontosabb szempontja a medence építésekor:

1. senki sem a “rabszolgája” akar lenni a medencéjének, hanem élvezni szeretné az általa nyújtott luxust és nyugalmat
2. egyedi, igényes és stílusos legyen, tükrözze a megrendelő ízlését, személyiségét
3. tökéletesen illeszkedjék a már meglévő (vagy az újonnan kialakítandó) környezetbe.

A medence része az otthonunknak, életünknek az egészségünknek.  A víz látványa, közelsége, érintése, testi és lelki (szellemi) megújulást nyújt számunkra. A wellness létesítményekben a “víz élményétől” lesz igazi a wellness érzés.
A medencében és környékén minden nemzedék (a gyerekektől az idősebbekig) megtalálja a pihenés a kikapcsolódás élményét. Egy fárasztó, stresszes nap után jólesik belemerülni a simogató hullámokban vagy egyszerűen csak élvezni a látványt, a víz és a természet összhangját. Békés, nyugodt környezet, csillogó, tiszta víz, kellemes napsütés és egy hűsítő ital…….RELAX!

​Különbözőek vagyunk, különböző igényekkel és elvárásokkal. A medence tervezésekor sorra felvetődnek a kérdések: milyen legyen, feszített víztükrű vagy skimmeres, milyen formája legyen, milyen extrákat szeretnék, mi az ami elérhető a piacon, stb. Személyes találkozóink alkalmával, gyakran találkozunk a “…a neten találtam ezt, ilyet szeretnék” vagy “… a hotelnél ilyen volt, ahol nyaraltunk” kérésekkel.

Bármely középszerű építési módszerről esik ekkor szó, (zsalukő vagy acélpalás szerkezet – műanyagfólia burkolással, kompozit medence, monolit vasbeton – csempe vagy üvegmozaik burkolattal, stb.) egyik sem kínál igazi változatosságot. Az elképzelések megvalósítását lekorlátozzák ezen technológiák szűkös lehetőségei, az igazi élményt, látványt, eleganciát nyújtó egyedi kialakítás megvalósíthatatlan.

Mi másként dolgozunk! Más technológiával és más rendszerben! Nálunk a medence nem csak egy nagy téglalap alakú, műanyag fólia vagy a már unalmas mozaik burkolatú ”kék gödör”. Elsődleges szempont a design, a tervezés, ahol több lépésben kialakítjuk a legmegfelelőbb “konfigurációt”. Hazai és nemzetközi tapasztalataink alapján, több száz megépített medencével a hátunk mögött, szakmai-gyakorlati tanácsokat adunk ügyfeleinknek a számukra legmegfelelőbb stílus kialakításához.
 
​A medence szerkezet építéshez alkalmazott lőttbetonos technológia (shotcrete) bármilyen stílusú, jellegű és felszereltségű medence megépítését lehetővé teszi (medencéhez integrált masszázskád – jacuzzi, vízesések, kiúszók – beach entry, vízalatti padok, fal kiemelések, buzgárok, stb.)
Medenceépítők vagyunk, tehát nem részfolyamatokat végzünk, hanem a teljes kivitelezést, a tervezéstől az átadásig. Kizárólag a lőttbeton-shotcrete építési technológiára specializálódtunk az elmúlt több mint 20 évben. ​

​A lőttbeton szerkezethez egyedi medence burkolat (glett) kapcsolódik. Ez a glett burkolat homogén, egyöntetű felületet alkot a medence belső felületén. Strapabíró, ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek, könnyen tisztítható (még szélsőséges esetekben is) és rendkívül elegáns, tetszetős megjelenést biztosít. A különböző színekből és minőségből kiválasztható a medence stílusához, a környezethez és a megrendelő ízléséhez legjobban illeszkedő burkolat.  

 – személyes kapcsolattartás,
 – aktív részvétel a kivitelezésben
 – egyedi, személyre szabott stílus
 – precíz munkavégzés

Ezen szempontokat és gondolatokat folyamatosan szem előtt tartva dolgozunk. Reméljük minnél hamarabb köszönthetjük Önt is elégedett ügyfeleink között.

Üdvözlettel

Basternák Zoltán 
ügyvezető